ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Cum ar fi să renunțăm la a mai butona telefonul mobil în mijloacele de transport și să le înlocuim cu o carte?

Pentru a încuraja lectura, un ieșean a donat 15 cărți pentru a fi puse pe un raft amenajat în mijlocul de transport în comun. Și pentru că nu există un bibiotecar în tramvai, inițiatorul proiectului face apel la călători să retruneze volumele după ce le citesc.

„Acesta este mesajul nostru către călători, către ieșeni. Îi rog să se alăture acestui proiect”, spune Eugen Benea, inițiatorul proiectului.

„Poate astfel vom mai renunța la statul pe telefon și vom începe să citim, pentru că cel puțin generația mea este una care a renunțat la citit”, spune o tânără.

Pe prima pagină a fiecărei cărți este scris un mesaj:

„Dragă cititorule, mă bucur să transmit că poți împrumuta o carte din biblioteca Tramaviului Literaturii. Te rog, însă, ca după ce o citești să o aduci înapoi la bibliotecă. Un alt iubitor de lectură va avea nevoie de ea”.

„Cei doritori pot chiar să doneze cărți în această bibliotecă spre a fi a fi găsite de alți călători, astfel încât biblioteca să funcționeze în permanență”, spune Silviu Teodor-Stanciu, președinte TRAM CLUB Iași, citat de digi24.ro.

Tramvaiul nu are un traseu prestabilit și circulă pe mai multe rute din centrul orașului, pentru ca toți ieșenii să aibă ocazia de a împrumuta o carte.