ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


În Munții Făgăraș a început să ningă, iar stratul de zăpadă măsoară deja trei centimetri. Drumarii au intervenit pe Transfăgărășan și au împrăștiat material antiderapant.

Directorul Salvamont Argeș, Ion Sănduloiu, a declarat că a nins, în noaptea de vineri spre sâmbătă, în Munții Făgăraș, la altitudini de peste 1.800 de metri.

Stratul de zăpadă a ajuns la trei centimetri.

„A nins mai tare spre dimineață, la altitudini de peste 1.800 de metri. (...) În septembrie, și în anii trecuți, ningea noaptea dar ziua se topea. Nici zăpada asta nu va ține. E pământul cald. Ne așteptăm să ningă și la noapte, dar mai puțin”, a declarat Sănduloiu pentru Mediafax.

Potrivit acestuia, drumarii au intervenit pe Transfăgărășan.

„Au intervenit și cu plugurile, dar au dat și cu sare. E vreme rea. Turiști nu prea mai sunt, au dat bir cu fugiții din cauza timpului urât”, a spus directorul Salvamont Argeș.

Potrivit acestuia, în noaptea de vineri spre sâmbătă s-a înregistrat prima ninsoare de anul acesta în Munții Făgăraș.