ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Prima „Săptămână a Mândriei” minorităților sexuale (PRIDE Week) organizată vreodată la Timișoara se va desfășura în perioada 3-9 iunie 2019, având în vedere că luna iunie a fost autointitulată de adepții mișcării în cauză „LGBT Pride Month” (luna mândriei de a fi membru LGBT).

„Aceasta reprezintă o sărbătoare a progresului, incluziunii și a artei. De la spectacole și muzică la vernisaje și discuții libere, Pride TM are menirea de a transmite un mesaj simplu: toți facem parte din aceeași comunitate mai mare și diversă a orașului”, se arată în descrierea de pe pagina de socializare a „organizației în curs de formare” Identity.Education, care se revendică parteneră a organizației comunitare Timișoara 2021 (Timișoara-Capitală Europeană a Culturii 2021).

Sub sloganul #Mandriefarajudecata, membrii și aliații minorităților sexuale din Timișoara vor desfășura în săptămâna ulterioară Zilei Copilului activități zilnice de promovare, precum: expoziție a unor lucrări ale artiștilor locali despre comunitatea LGBTQ, conferință despre drepturile persoanelor LGBTQI+ și parteneriatul civil, lansarea unei edituri, spectacol de teatru și dans, dezbatere „Storytelling (Arta de a spune povești-n.red.) ca instrument al schimbării”, concerte de muzică și degustare de vinuri ș.a.

Săptămâna PRIDE TM este implementată de organizația Identity.Education, cu sprijinul Timișoara2021 și MozaiQ prin Fondul Comunitar. Acesta nu este singurul eveniment desfășurat de ONG-ul timișorean, care planifică acțiuni în fiecare lună, având și un parteneriat cu organizația comunitară Timișoara 2021 în dezvoltarea proiectelor pentru traseul „Perspective Fluide: Depășirea vechilor mentalități prin puterea culturii”.