ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


O nouă rectificare bugetară va fi supusă votului Consiliului General al Municipiului București (CGMB), în ședința de marți. Astfel, ar urma să fie luați din nou bani de la infrastructură. În același timp, este prevăzută o alocare de 200.000 de lei pentru realizarea statuii lui Ștefan cel Mare, 2,5 milioane de lei pentru realizarea unui monument comun Martin Luther și Jean Calvin, iar 2,2 milioane de lei ar urma să fie alocați pentru statuia generalului Henri Mathias Berthelot.

În plus, 3,5 milioane de lei vor merge către realizarea unei lucrări de artă cu Regina Maria a României, iar 300.000 de lei pentru statuia lui Caragiale.

Noua rectificare prevede suplimentarea bugetului alocat pentru învățământ cu 23,9 milioane de lei, ajungând la aproape 140,7 milioane de lei, pentru programul "Reabilitarea infrastructurii educaționale în București", cofinanțat din credit BEI. Pentru învățământul secundar inferior se adaugă, de asemenea, aproape 30 de milioane de lei, totalul fiind de 44,5 milioane de lei.

Pentru investiții noi în domeniul educației, Primăria Capitalei alocă aproape 30 de milioane de lei, fiind vorba, printre altele, de complexe multifuncționale pentru activități didactice și sport pentru Școala Gimnazială nr. 47 (4,6 milioane de lei), Școala Gimnazială nr. 92 (4,6 milioane de lei), Școala Gimnazială nr. 99 (4,6 milioane de lei), Școala Gimnazială nr. 67 (2,8 milioane de lei), Școala Gimnazială nr. 86 (2,8 milioane de lei), Școala Gimnazială nr. 112 (2,8 milioane de lei), Școala Gimnazială nr. 75 (aproape 3,3 milioane de lei) și Școala Gimnazială nr. 200 (4,26 de milioane de lei).

Bugetul pentru cultură, recreere și religie se va reduce cu 12,9 milioane de lei, de la 953,3 milioane de lei, fiind dați, însă, 6,3 milioane de lei pentru consolidarea monumentelor istorice.

În ceea ce privește energia termică, bugetul este redus cu 69,5 milioane de lei, de la 756,2 milioane de lei, de la modernizarea a 11 centrale termice din București fiind luați 48,9 milioane de lei.

Bugetul alocat pentru străzile și parcările din Capitală ar urma să se reducă din nou. Astfel, se iau de la buget 20,8 milioane de lei, rămânând cu 285,5 milioane de lei.

Ultima rectificare bugetară a fost aprobată de Consiliul General al Municipiului București în 28 septembrie, atunci fiind reduse cu 175 de milioane de lei fondurile de la infrastructură. În schimb, a fost suplimentat cu 16,7 milioane de lei bugetul pentru biserici și pentru Administrației Monumentelor.