Ansamblul monumental Prințul Rainier III de Monaco, care cuprinde statuia Prințului Rainier și șapte elemente figurative statuare din bronz ce reprezintă numere de circ în mărime naturală, nu va mai fi amplasat pe spațiul verde din Parcul Circului, Primăria Capitalei hotărând, la solicitările locuitorilor din cartierul Lacul Tei, să mute statuile în zona din apropierea parcului, folosită în prezent ca parcare.

„Am primit și răspunsul oficial - șantierul amplasamentului statuar Rainier de Monaco va fi mutat de pe spațiul verde din Parcul Circului pe Aleea Circului. Nu a fost ușor! Am protestat, am trimis sesizări către diverse instituții, am trimis cereri de acces la informații de interes public, am mers în audiență la PS2, am convins autoritățile să vină pe teren și să propună un nou amplasament, care să nu betoneze spațiul verde. A fost un efort colectiv! Am reușit să stopăm betonarea Parcului Circului! Mulțumim!”, au scris reprezentanții Grupului de Inițiativă Civică Lacul Tei pe pagina lor de Facebook.

Potrivit documentului postat de aceștia, Primăria Capitalei, prin Administrația Monumentelor și Patrimoniului Turistic, a hotărât ca statuia Prințului Rainier de Monaco și cele șapte statuete din bronz să fie amplasate în zona din dreapta Aleii Circului, din apropierea Parcului Circului, care este folosită în prezent ca parcare.

Primăria Capitalei a anunțat, în urmă cu o săptămână, că a început lucrările de amplasare a ansamblului monumental "Prințul Rainier III de Monaco” în Parcul Circului, urmând să se încheie în 15 septembrie. Locuitorii din zonă și-au exprimat nemulțumirea față de banii alocați proiectului, dar și față de faptul că acesta implică diminuarea spațiului verde.

Ansamblul este compus din statuia Prințului Rainier și din șapte elemente figurative statuare din bronz ce reprezintă numere de circ în mărime naturală, a fost creat de sculptorul Ionel Stoicescu și a costat aproape 8,5 milioane de lei.