Primăria Capitalei a anunțat că arborii tăiați în aceste zile prin București "deveniseră un pericol pentru oameni", se arată într-un comunicat de presă trimis la redacție. 

Reacția instituției vine după ce mai mulți cetățeni s-au arătat îngrijorați de faptul că Primăria taie copacii din Capitală. Primăria arată că "acțiunea de depistare și înlăturare a copacilor bătrâni" este realizată de către Administrațiile Domeniului Public din cele 6 sectoare ale Capitalei.

"Direcția Generală de Mediu din PMB a avizat, din punct de vedere tehnic, această acțiune, în urma numeroaselor sesizări și plângeri venite din partea asociațiilor de locatari sau proprietari ori a cetățenilor, deoarece acești arbori au devenit un pericol pentru populație: numai în ultima perioadă 7 copii au ajuns la spital pentru că au fost loviți de crengile desprinse din copaci, iar un arbore a căzut, în timpul unei vijelii, peste o mașină", afirmă sursa citată.

Primăria Generală invită toate ONG-urile de mediu pentru a studia avizele de mediu și a li se răspunde oricăror întrebări legate de acest subiect.

"Precizăm că în luna septembrie vor fi plantați alți arbori în locul celor care acum s-au tăiat, pentru că deveniseră un pericol pentru oameni. Cei care au acuzat că se taie copaci tineri și sănătoși sunt invitați la Primăria Generală pentru a vedea documentele care atestă ca lucrurile nu stau așa. În special în zona Kiseleff, sunt arbori care nu s-au acomodat la clima și poluarea zonei, din această cauză aceștia s-au degradat, devenind un pericol pentru cetățeni", mai susține Primăria Capitalei.

Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews