ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Curtea de Apel Târgu Mureș a respins recursul declarat de Primarul municipiului Miercurea Ciuc împotriva sentinței Tribunalului Harghita din 21 decembrie 2016 prin care acesta a fost obligat de instanță să schimbe toate indicatoarele și panourile rutiere de pe raza municipiului Miercurea Ciuc inscripționate în prezent mai întâi în limba minorității, limba maghiară, cu alte indicatoare și panouri rutiere în care limba oficială de stat să fie inscripționată deasupra limba minorității, scrie Dan Tănasă.

Tribunalul Harghita a admis în luna decembrie 2016 acțiunea Asociației Civice pentru Demnitate în Europa (ADEC) și la obligat pe primarul UDMR din Miercurea Ciuc, radicalul UDMR Ráduly Róbert-Kálmán, să schimbe toate indicatoarele și panourile rutiere de pe raza municipiului Miercurea Ciuc inscripționate în prezent mai întâi în limba minorității, limba maghiară, cu alte indicatoare și panouri rutiere în care limba oficială de stat să fie inscripționată deasupra limba minorității.

Decizia pe scurt a Curții de Apel Târgu Mureș: „Respinge ca nefondat recursul declarat de pârâtul Primarul Municipiului Miercurea-Ciuc (cu sediul) împotriva sentinței nr. 1781/21.12.2016, pronunțată de Tribunalul Harghita, în dosarul nr.382/96/2016 . Admite recursul formulat de intervenientul forțat Prefectul Județului Harghita, împotriva Încheierii de ședință nr. 2/.12.10.2016 și a sentinței nr. 1781/21.12.2016, pronunțate de Tribunalul Harghita, în dosarul nr.382/96/2016. Casează în parte hotărârile atacate și în rejudecare, în limitele casării respinge cererea de intervenție forțată a Prefectului Județului Harghita, formulată de reclamanta Asociația Civică pentru Demnitate în Europa. Menține în rest dispozițiile hotărârilor atacate. Respinge cererea intimatei Asociația Civică pentru Demnitate în Europa de obligare a recurentului Prefectul Județului Harghita la plata cheltuielilor de judecată. Definitivă. Pronunțată în ședință publică azi, 08.09.2017. Document: Hotarâre  524/2017  08.09.2017”.

Sentința Tribunalului Harghita a rămas astfel definitivă și irevocabilă.