ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Tribunalul Mureș a admis vineri, 25 martie, acțiunea Prefecturii Mureș și a dispus amendarea primarului orașului Sovata pentru refuzul de a pune în executare o sentință definitivă, prin care a fost obligat să îndepărteze steagul secuiesc de pe fațada primăriei.

În pofida unei sentințe rămase definitivă, prin care a fost obligat să îndepărteze steagul secuiesc de pe fațada Primăriei Sovata, primarul UDMR a ales să sfideze și a refuzat să dea jos steagul secuiesc de pe primărie.

Prefectura Mureș l-a acționat din nou în judecată pe primarul orașului Sovata, de acestă dată pentru obligarea acestuia la plata unei amenzi pentru refuzul de a pune în executare o sentință definitivă.

"În luna martie 2013, sesizam conducerea Prefecturii Mureș cu privire la ilegalitatea arborării așa-zisului steag secuiesc pe sediul Primăriei Sovata, condusă de primarul Péter Ferenc (UDMR). Tot atunci am sesizat și faptul că plăcuțele cu denumirea instituției nu sunt amplasate legal pe sediul Primăriei Sovata, în cauză încălcându-se prevederile H.G. nr. 1206/2001.

Prefectul de la acea dată, Corneliu Grosu, a refuzat să aplice prevederile legale motiv pentru care l-am acționat în judecată și am câștigat definitiv și irevocabil un proces prin care îi ceream să aplice legea (detalii aici). Din păcate însă, până în ultima clipă a mandatului său, Grosu a fost complicele extremiștilor din UDMR care sfidau Constituția României și încălcau prevederile legale", potrivit dantanasa.ro.

După Grosu la conducerea Prefecturi Mureș a fost numit dr. Vasile-Liviu Oprea. Acesta a aplicat legea în acest caz și l-a acționat în judecată pe primarul orașului Sovata în cazul așa-zisului steag secuiesc. De asemenea, plăcuțele cu denumirea instituției au fost amplasate în mod legal, cea în limba română deasupra celei în limba maghiară.

În luna decembrie 2014 instanța de judecată l-a obligat pe primarul UDMR din Sovata să îndepărteze steagul secuiesc de pe fațada Primăriei Sovata. Primarul din Sovata nu a atacat sentința de la fond, care a rămas astfel definitivă pe data de 4 ianuarie 2015.