ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Primarul din Baia Mare, Cătălin Cherecheș, a declarat că în data de 22 martie 2016 a avut o întâlnire privată  cu Matthew Jones, consilierul politic al Ambasadei SUA la București, prilej cu care oficialul american i-a cerut edilului să aleagă un viceprimar de la UDMR. 

Primarul Cherecheș a povestit că inițial a vizitat Ambasada SUA din București, apoi a primit un email prin care i se solicita o întâlnire cu Matthew Jones.

„Fiind un om politicos am acceptat această întâlnire mai ales că în acel email se făcea referire la proiectul politic privind PNL, alegerile locale care urmau să aibă loc peste câteva luni și despre alegerile parlamentare”, a declarat primarul Cherecheș pentru EVZ.

Chereceș a mai relatat pentru sursa citată că americanii au vrut să facă fotografii cu el pentru ca edilul să le folosească în campania electorală.

„Le-am spus că nu mi se pare elegant și corect să se facă unui candidat fotografii pentru marketing electoral. Am cerut la Baia Mare să nu se facă fotografii cu candidații. Dar candidatul PNL a folosit fotografii din întâlnirea cu delegația americană”, a mai spus Cherecheș.

De asemenea primarul din Baia Mare a declarat că delegația americană s-a întâlnit și cu alți principali candidați din Satu Mare, Oradea sau Bistrița.

„Am aflat în sediul ambasadei SUA din București că în fiecare municipiu reședință de județ vor avea loc discuții cu principalii candidați. Știu de la colegii mei din Satu Mare, Oradea, Bistrița, că au avut loc asemenea întâlniri. În toate județele, tot ce înseamnă candidat cu relevanță în ecuația electorală a fost filtrat, intervievat”, a povestit edilul.

La întâlnirea din 23 martie 2016, stabilită cu oficialul american, primarul Cherecheș susține că, după o scurtă introducere protocolară,  Matthew Jones i-a cerut ca unul dintre viceprimarii din Baia Mare să fie de la UDMR.

"Nu mi-a dat nume, dacă la asta vă referiți. Nu a spus un nume pe care ei l-ar fi dorit în această funcție. Noi, la Baia Mare avem doi consilieri UDMR din totalul de 23 și, probabil, unul din aceștia ar fi fost favoritul lor. Am discutat situația din PNL, partid care nu își găsea ritmul politic”, a mai povestit primarul.
 
Pentru mai multe detalii, click AICI.