ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Primarul din Târgu Mureş, Dorin Florea, a anunţat că va propune Poliţiei Rutiere amplasarea unui nou indicator original în municipiu, un triunghi cu vârful în jos în culorile verde şi galben, cu texul "Ţine cont de mine. Şi eu mă grăbesc!".

Edilul a spus că doreşte acest nou indicator rutier întrucât în special în zonele de agrement ale municipiului. Unul dintre aceste locuri este Strada Platoul Corneşti, unde şoferii circulă cu viteze foarte mari, „punând în pericol atât pietonii, cât şi copiii din propriile maşini”.

"E un semn de circulaţie prin care îi rog pe târgumureşeni să fie mai toleranţi în trafic. Femei cu copii în spate în maşini, nelegaţi, fără nicio siguranţă, coborând ca nebunii pe un deal pe care limita de viteză este de 40 km/h. De regulă merg cu copilaşii la Platoul Corneşti. La intersecţie se înjură, nu îi lasă unii pe ceilalţi să treacă. O să rog Poliţia să mă sprijine. Voi folosi un semn cu cedează trecerea, cu verde şi galben. Nu e semn de circulaţie, e un semn local. Le voi pune în zone în care să le aducă un pic de siguranţă şi de apreciere din partea celuilalt”, a arătat, potrivit Agerpres, Dorin Florea.

Dorin Florea nu este la prima iniţiativă de acest fel. În urmă cu un an, a amplasat pe străzile oraşului un semn cu un like negru pe fond galben, cu texul "Fii generos!’, care îi îndeamnă pe şoferii care circulă pe drumurile cu prioritate în intersecţiile nesemaforizate să permită intrarea în intersecţii şi celor de pe drumurile fără prioritate.