În calitate de producător al apei "Izvorul Zânelor”, Directorul general Apemin Tușnad face precizări în scandalul izbucnit în cazul apelor găsite neconforme de ANPC, cu privire la caracteristicile microbiologice ale produsului firmei.
 
Informațiile în cauză se referă la o analiză microbiologică efectuată asupra unui produs ce face parte dintr-un lot îmbuteliat de societatea Apemin Tușnad în urmă cu două luni, produs aflat la vânzare pe raftul unuia din distribuitorii acestora. Informațiile nu se referă la analize microbiologice efectuate la sursă sau la locul de îmbuteliere a apei de izvor "Izvorul Zânelor”, susține directorul general Apemin Tușnad, Balázs Bécsi Zsolt. 

"În laboratorul nostru acreditat de RENAR din anul 2008, se fac analize microbiologice pentru fiecare lot în parte la toți indicatorii prevăzuți de legislația aplicabilă și niciodată nu am întâmpinat neconformități. Aceste analize au fost efectuate si cu privire la lotul în cauză, în termen de 12 ore ulterior îmbutelierii, conform prevederilor legale. Rezultatele analizelor interne, precum și toate analizele efectuate de DSP Harghita în cadrul programului de monitorizare de audit au fost mereu conforme. 
 
Până la acest moment, nu am primit nici o înștiințare oficială și la societatea noastră nu s-a dispus nici o măsură din partea niciunei autorități. ANPC a trimis buletinele de analiză la DSP pentru pronunțare, după ce a aplicat amenzi și a dispus retragerea produsului în cauză de pe piață (8 butelii de 2 l) de la un client de-al nostru. Am solicitat clarificarea, de urgență, a situației descrise si așteptăm cu interes punctul de vedere al Direcției de Sănătate Publică pentru a putea avea o poziție oficială", se arată în comunicat. 
 
În urmă cu două zile, inspectorii de la Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor (ANPC) au aplicat amenzi contravenționale în valoare de 50.000 de lei pentru abateri de la limitele microbiologice în cazul a 5 tipuri de apă de masă și apă de izvor îmbuteliată, comercializate în unele rețele comerciale din București.
 
Pe lista mărcilor de apă declarate neconforme se află sortimentele: Winny - apă izvor plată îmbuteliată în PET-uri cu capacitatea de 2 litri, Aro - apă de masă necarbogazoasă îmbuteliată în PET-uri cu capacitatea de 2 litri, Calipso - apă de izvor îmbuteliată în PET-uri cu capacitatea de 6 litri, Izvorul Zânelor - apă de izvor plată îmbuteliată în PET-uri cu capacitatea de 2 litri și Aqua Queen - apă de izvor îmbuteliată în PET-uri cu capacitatea de 5 litri.

Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews