ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


În calitate de producător al apei "Izvorul Zânelor”, Directorul general Apemin Tușnad face precizări în scandalul izbucnit în cazul apelor găsite neconforme de ANPC, cu privire la caracteristicile microbiologice ale produsului firmei.
 
Informațiile în cauză se referă la o analiză microbiologică efectuată asupra unui produs ce face parte dintr-un lot îmbuteliat de societatea Apemin Tușnad în urmă cu două luni, produs aflat la vânzare pe raftul unuia din distribuitorii acestora. Informațiile nu se referă la analize microbiologice efectuate la sursă sau la locul de îmbuteliere a apei de izvor "Izvorul Zânelor”, susține directorul general Apemin Tușnad, Balázs Bécsi Zsolt. 

"În laboratorul nostru acreditat de RENAR din anul 2008, se fac analize microbiologice pentru fiecare lot în parte la toți indicatorii prevăzuți de legislația aplicabilă și niciodată nu am întâmpinat neconformități. Aceste analize au fost efectuate si cu privire la lotul în cauză, în termen de 12 ore ulterior îmbutelierii, conform prevederilor legale. Rezultatele analizelor interne, precum și toate analizele efectuate de DSP Harghita în cadrul programului de monitorizare de audit au fost mereu conforme. 
 
Până la acest moment, nu am primit nici o înștiințare oficială și la societatea noastră nu s-a dispus nici o măsură din partea niciunei autorități. ANPC a trimis buletinele de analiză la DSP pentru pronunțare, după ce a aplicat amenzi și a dispus retragerea produsului în cauză de pe piață (8 butelii de 2 l) de la un client de-al nostru. Am solicitat clarificarea, de urgență, a situației descrise si așteptăm cu interes punctul de vedere al Direcției de Sănătate Publică pentru a putea avea o poziție oficială", se arată în comunicat. 
 
În urmă cu două zile, inspectorii de la Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor (ANPC) au aplicat amenzi contravenționale în valoare de 50.000 de lei pentru abateri de la limitele microbiologice în cazul a 5 tipuri de apă de masă și apă de izvor îmbuteliată, comercializate în unele rețele comerciale din București.
 
Pe lista mărcilor de apă declarate neconforme se află sortimentele: Winny - apă izvor plată îmbuteliată în PET-uri cu capacitatea de 2 litri, Aro - apă de masă necarbogazoasă îmbuteliată în PET-uri cu capacitatea de 2 litri, Calipso - apă de izvor îmbuteliată în PET-uri cu capacitatea de 6 litri, Izvorul Zânelor - apă de izvor plată îmbuteliată în PET-uri cu capacitatea de 2 litri și Aqua Queen - apă de izvor îmbuteliată în PET-uri cu capacitatea de 5 litri.