ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Catedrala Mântuirii Neamului rămâne deschisă până duminică, în condițiile în care mii de persoane stau încă la rând pentru a putea intra în biserică, informează Patriarhia Română.

Inițial, era programat ca lăcașul să rămâne deschis până în această seară. Catedrala Mântuirii Neamului va rămâne deschisă în acestă seară până la ora 20:00, cel târziu, pentru că apoi vor începe pregătirile pentru slujba de vineri, de Sfântul Andrei, la care sunt așteptați mii de oameni. Slujba va fi oficiată de Patriarhul Daniel și de Patriarhul Teofil al Ierusalimului, iar cei care nu vor putea intra în catedrală vor putea urmări ceremonia de afară, pe ecrane, așa cum s-a întâmplat și duminică, atunci când a fost sfințit lăcașul de cult. La finalul slujbei, după ora 13:00, oamenii vor putea intra în catedrală.

Purtătorul de cuvânt al Patriarhiei a mai spus că lăcașul de cult va rămâne deschis până duminică, până seara, „la o oră rezonabilă”. „Cert este că acest program s-a prelungit și toata lumea va reuși până la urmă să intre în catedrală”, a mai afirmat Vasile Bănescu.

Întrebat câți oameni au reușit să intre în catedrală până acum, reprezentantul Patriarhiei a spus că este vorba despre zeci de mii, iar până duminică seară se va depăși cifra de 100.000.

În cursul zilei de joi, printre pelerinii veniți să se închine la Altarul Catedralei a fost și fostul lider USR, Nicușor Dan. Acesta a așteptat răbdător la rând și s-a întreținut cu credincioșii prezenți la Catedrala Națională.