ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


În curând, pasionații vor putea practica un nou sport și în țara noastră. Totul în urma unui proiect sută la sută românesc, Freelo

Tunelul de vânt aerodinamic are un diametru de 4,5 metri. Arată ca un cilindru din sticlă. La bază se află un motor care împinge aerul cu o viteză de 80 de metri pe secundă.

Te poți ridica la 15 metri în doar câteva secunde, cu ajutorul unui motor care împinge aerul. Un instructor te ajută să îți menții echilibrul, iar după ce te obișnuiești, adrenalina își spune cuvântul.

Tunelul este primul proiect de acest gen din sud-estul Europei. O inițiativă sută la sută românească inițiată de compania KEI Development, fabrica Electroputere Craiova fiind cea care a ajutat la realizarea motorului de propulsare a aerului în plan vertical, potrivit digi24.ro.

Cei care vor dori să își testeze limitele pot simula inclusiv căderi libere. La nouă milioane de euro se ridică investiția inițiată de cei patru tineri români.   ,

Motorul este special proiectat pentru tunelul de vânt găzduit de centrul de agrement FREELO din București care va fi deschis în toamna acestui an.