ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Peste 2 000 de oameni au luat parte la protestul organizat sâmbătă la Petroșani de sindicatul "Muntele” din cadrul Complexului Energetic Hunedoara, potrivit TVR. Participanții au acuzat lipsa de implicare a guvernului în problemele companiei și au cerut găsirea unor soluții pentru salvarea mineritului din Valea Jiului.
 
Complexul Energetic Hunedoara se află în procedură de insolvență din cauza datoriilor de peste 1,2 miliarde de lei către furnizori și către statul român dar a contestat administratorul judiciar desemnat de Tribunalul Hunedoara.  Aproximativ 6300 de oameni lucrează în cadrul CEH, la termocentralele Mintia și Paroșeni și în exploatările miniere Lonea, Lupeni, Livezeni și Vulcan. Insolvența înseamnă că vor avea loc restructurări de personal.

Minerii au solicitat Guvernului României să găsească soluții urgente pentru ca locurile de muncă din companie să poată fi păstrate. „Vrem lămpașe aprinse, nu mâini întinse!”, au scris participanții la miting pe unele dintre pancartele afișate. De asemenea, în timpul marșului, a fost purtat un coșciug, pe care era inscripționat "CEH”. La manifestația de protest au participat și angajați ai Complexului Energetic Oltenia precum și reprezentanți ai Cartelului sindical Alfa.