Zeci de persoane au protestat, duminică, în Piatra Neamț, față de decizia instanței din Prahova, potrivit căreia Cheile Bicazului aparțin județului Harghita și nu județului Neamț, ca până acum. Oamenii au ascultat Imnul, au cântat „Treceți batalioane române Carpații” și au fluturat drapelul României.

Protestul „Nemțenii ies în stradă împotriva anexării Cheilor Bicazului la Harghita” a fost anunțat pe Facebook, iar organizatorii susțin că „nu pot accepta fracționarea teritoriului județului Neamț”, potrivit Mediafax.

Câteva zeci de persoane îmbrăcate în port tradițional au ieșit în marș pe străzile din centrul orașului Piatra Neamț pentru a-și arăta nemulțumirea față de această decizie.

Oamenii au afișat mesaje precum „Uniți pentru simbolul județului Neamț", sau „Cheile Bicazului aparțin județului Neamț".

Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews