Zeci de persoane au protestat, duminică, în Piatra Neamț, față de decizia instanței din Prahova, potrivit căreia Cheile Bicazului aparțin județului Harghita și nu județului Neamț, ca până acum. Oamenii au ascultat Imnul, au cântat „Treceți batalioane române Carpații” și au fluturat drapelul României.

Protestul „Nemțenii ies în stradă împotriva anexării Cheilor Bicazului la Harghita” a fost anunțat pe Facebook, iar organizatorii susțin că „nu pot accepta fracționarea teritoriului județului Neamț”, potrivit Mediafax.

Câteva zeci de persoane îmbrăcate în port tradițional au ieșit în marș pe străzile din centrul orașului Piatra Neamț pentru a-și arăta nemulțumirea față de această decizie.

Oamenii au afișat mesaje precum „Uniți pentru simbolul județului Neamț", sau „Cheile Bicazului aparțin județului Neamț".


2% din impozitul pe salariu
Din taxele pe salariul tău, poți alege ca 2% să meargă către articolele noastre și sprijinirea directă a siteului ActiveNews România, nu către stat. Companiile de publicitate și multinaționalele nu ne iubesc. Ajută-ne să luptăm în continuare pentru cele ce-ți sunt dragi: Familia, Credința și Țara.

Descarcă formularul și depune-l la agenția ANAF de care aparții până pe 31 iulie.