ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


În ultimii ani, în mai multe oraşe din România a început o operaţiune de îngropare a cablurilor de la suprafaţă.

În Timişoara, colosul RCS-RDS a spart tot oraşul pentru a-şi face o reţea proprie, cu acordul primarului Nicolae Robu, în timp ce firmele mai mici sunt condamnate la dispariţie pentru că autorităţile întârzie să-şi dea acceptul pentru startul lucrărilor. Există un caz al unei firme care a contract fonduri europene în acest sens, dar Primăria Timişoara amână de 9 luni aprobarea.

În acest timp, firma lui Zoltan Teszari a distrus locurile de parcare, pistele pentru biciclişti şi traficul, fără a mai vorbi de mizerie şi zgomot. Asta în condiţiile în care s-a anunţat un proiect comun prin care toate firmele să îşi tragă cablurile în subteran, iar costurile să fie împărţite, aşa cum se întâmplă la Bucureşti sau Cluj-Napoca.

Conform unei decizii a Consiliului Local al oraşului din 2009, cablurile de la suprafaţă vor fi tăiate, în legalitate fiind doar cele subterane. În această situaţie se vor afla RCS-RDS şi Telekom, care beneficiază de reţeua deja construită de Romtelecom. În pericol se află vreo alte şapte firme locale care doresc un proiect comun.
 
Întrebările noastre pentru dl. primar sunt: dacă toate aceste firme solicită autorizaţie de săpătură în întreg orașul li se va permite? Și dacă da cum va arăta un trotuar spart în 7 locuri consând în 7 șanțuri? Nici nu intră pe trotuar. Dacă nu li se acorda autorizație, atunci cum este asigurat cadrul legal pentru respectarea principiului concurenței?
 
În acest context se poate spune că Nicolae Robu serveşte anumitor interese, asta în dauna unor companii de telecomunicații chiar din Timişoara.