ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Radu Mazăre și-a înaintat demisia de la Primăria Constanța. Radu Mazăre a fost suspendat, pe 6 aprilie, din funcția de primar al Constanței, pe perioada arestării preventive.

Înalta Curte a decis joi seară ca primarul suspendat Radu Mazăre să fie judecat în arest la domiciliu. Decizia nu este însă definitivă.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Primăriei Constanța, Liviu Tramudana, demisia, transmisă către Consiliul Local Municipal și Primăria Municipiului Constanța, a fost înregistrată oficial și adusă la cunoștință prefectului județului Constanța, urmând să fie prezentată, formal, și în proxima ședință a Consiliului Local.

În textul documentului de renunțare la funcția de primar, se arată: "Vreau să mulțumesc sutelor de mii de oameni care m-au votat pe perioada celor 15 ani cât am fost primar. Constanța și constănțenii au fost sufletul meu și datoria mea în tot acest timp. Chiar dacă uneori am fost prea verbal sau nonconformist, toată priceperea și energia mea mi-am dedicat-o comunității. Pentru greșelile făcute îmi cer iertare în fața tuturor. Dorința mea de a face bine orașului și locuitorilor săi nu justifică însă nedreptățile, stresul și chinul la care sunt supus de atâta vreme, drept pentru care demisionez din funcția de primar al municipiului Constanța. Colegilor și prietenilor le sunt dator cu mult respect și considerație. Începând de astăzi nu-mi mai doresc o viață publică politică — Radu Ștefan Mazăre".

Potrivit DNA, în perioada 2006-2009, Radu Mazăre, beneficiind de ajutorul lui Sorin Strutinsky, a solicitat și primit circa 2 milioane de euro de la reprezentanții a două societăți comerciale, în scopul facilitării emiterii documentațiilor de urbanism necesare dezvoltării unor proiecte imobiliare de tip mall, pe care aceste firme intenționau să le dezvolte în Constanța.