ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Cimiterele din Râmnicu Vâlcea au fost luminate, în Noaptea de Înviere, precum în anii trecuți. 18.000 de candele au fost aprinse din dispoziția Primarului Mircia Gutău.

Primarul orașului, Mircia Gutău, a cumpărat din banii lui lumânările, iar acestea au fost aprinse de angajații cimitirelor.

„Am făcut noi un efort pentru ei și am pus noi lumină pentru ei”, a spus, pentru Mediafax un angajat al cimitirului.

Primarul orașului Râmnicu Vâlcea spune că a vrut să-i ajute pe oameni să respecte o tradiție veche de sute de ani.

„Cred că e și un semn de respect pentru înaintașii noștri pentru că, dacă nu ne respectăm înaintașii, nu avem niciun viitor”, a explicat, pentru Mediafax, primarul orașului Râmnicu Vâlcea, Mircia Gutău.

Poliția verifică acum dacă gestul primarului a încălcat legea, deși candelele au fost aprinse de angajații cimitirului.

„Polițiștii efectuează verificări pentru stabilirea cu exactitate a celor întâmplate, urmând să fie luate măsurile legale care se impun. Din informațiile pe care le avem la momentul de față, se pare că lumânările ar fi fost aprinse de personalul administrativ din cadrul cimitirelor, persoane care se aflau la locul de muncă”, explică purtătorul de cuvânt IPJ Vâlcea, Cătălin Udrea.

Localnicii nu au voie în cimitire, iar forțele de ordine supraveghează și cele 11 cimitire din oraș.