ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Kariha Kahis Klaw este o tânără refugiată la Timișoara din Afganistan de opt ani care își dorește să obțină cetățenia română.

Însă, o întrebare capcană o ține departe de acest lucru. "Cum se numește calul lui Ștefan cel Mare?" este întrebarea care i-a dat de furcă femeii.

Însă, niciun alt român nu ar putea răspunde la această întrebare în condițiile în care Ștefan cel Mare a avut o lungă domnie, iar în literatură apar atât numele de Catalan, dar și Voitiș.
O altă întrebare ciudată a fost "ce se găsește la Dunăre?", iar răspunsul corect era Delta, scrie adevarul.ro.

"La trei luni după ce am cerut, am primit azil. România este foarte prietenoasă şi nu m-am simţit niciodată ca un străin. Mă bucur să fiu în România şi doresc să fiu aici în continuare. Am fost recent plecată din ţară şi abia aşteptam să mă întorc în Timişoara", spune femeia.

Afgana care a lucrat la început ca muncitor necalificat într-o fabrică, iar acum lucrează la un salon de înfrumusețare, nu a reușit să obțină cetățenia și din motivul că nu vorbește destul de bine limba română. Între timp a absolvit și Facultatea de Științe Economice, iar acum se află la master.