Legea prin care se modifică ordonanța de urgență privind combaterea antisemitismului, a fascismului și xeonofobiei sau "legea antilegionară" așa cum mai este cunoscută, naște efecte tot mai adverse decât cele propuse de inițiatorii ei.

Astfel, pe lângă faptul că s-a discutat public despre subiecte despre care se așternuse uitarea, alți români au taxat lipsa de reacție față de crimele comunismului.

Un român a inițiat pe facebook o campanie pentru ca toaleta publică din Pasajul Universității din București să poarte numele bolșevicei Ana Pauker, fost ministru de externe și vicepremier al României.

Ana Pauker s-a întors în România în uniforma armatei sovietice și în calitate de ministru de externe a semnat documentul prin care țara noastră a cedat Insula Șerpilor către URSS.

Actualul director al SIE, Mihai Răzvan Ungureanu, a stârnit rumoare atunci când a avut inițiativa de a-i pune tabloul Anei Pauker (născută Hanna Robinsohn) pe holurile Ministerului de Externe pe care îl conducea la vremea respectivă.
 
Inițiativa vine și ca reacție după ce directorul Institutului "Elie Wiesel", Alexandru Florian, a declarat că Petre Țuțea sau Mircea Vulcănescu nu ar trebui să dea numele unor străzi sau monumente.
 
La evenimentul privind WC-ul Ana Pauker puteți participa făcând click AICI.

Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews