ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Referendumul pentru căsătorie nu va fi validat de Curtea Constituțională, care va constata că nu a fost îndeplinit criteriul cvorumului, respectiv de 30% din cetățenii cu drept de vot.

În ciuda faptului că peste 91% dintre cei care au participat la urne au votat pentru păstrarea definiției tradiționale a familiei, acest lucru nu a fost de ajuns, iar cei care se bucură sunt activiștii LGBT și cei care-i urmează.

Astfel, o fotografie devenită virală luni dimineață prezintă  doi homosexuali se sărută, într-o stație de autobuz de pe Bulevardul Magheru, din București, un adevărat „kilometru zero” al Capitalei României. „De azi, nimic nu va mai fi la fel”, este comentariul autorului fotografiei, R.C. Fotografia a făcut turul internetului, făcând deliciul susținătorilor căsătoriilor între persoane de același sex, precum jurnalista Ella Moroiu (Hotnews, RFI).

În cluburile homosexualilor a fost petrecere și sărbătoare datorită eșecului Referendumului.

Momentul favorabil a fost speculat de asociațiile care promovează homosexualitatea. Într-un comunicat emis de asociația Mozaiq, se precizează că statul român trebuie să recunoască legal și familiile formate din persoane de același sex și atrage atenția că statul român are obligația de a legaliza de urgență parteneriatele civile, pentru a asigura un cadru legal demn pentru toți cetățenii, inclusiv persoanele LGBT.


„Astăzi cetățenii României ne-au arătat că drepturile persoanelor LGBT nu pot fi obiectul unor jocuri politice. Clasa politică trebuie să se reconecteze la cetățenii pe care îi reprezintă. Semnalul transmis cu prilejul acestui referendum este unul de susținere față de minoritățile sexuale și de gen, ale căror probleme reale trebuie adresate de urgență. România este obligată să ofere o formă cuplurilor de același, legalizarea parteneriatul civil devenind o prioritate imediată”, a declarat Robert Rațiu, președinte MozaiQ.