ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Consilierii locali din Timișoara au adoptat un regulament în privința spațiilor de joacă pentru copii. Printre regulile stricte care vor trebui să fie aplicate în parcurile din Timișoara se numără următoarele: copiii nu au voie să strige și ar fi bine să fie îmbrăcați cu haine fără fermoare sau capse.

Pe lângă acestea, în regulament mai este menționat că părinții nu au voie să stea lângă un leagăn în momentul în care copilul îl folosește. Dacă încalcă regula, părinții riscă o amendă între 500 și 1.000 de lei, anunță TVR1.

Mai este interzisă și „utilizarea leagănului la un unghi de înclinare mai mare de 80 de grade fată de verticală. Rămâne de văzut cine și cum va măsura acest lucru.

Copiii nu au voie să facă prea multă gălăgie, iar părinții trebuie să fie atenți și cum îi îmbracă pe copii atunci când îi duc într-un spațiu de joacă. Ar fi de preferat, potrivit regulilor, să nu poarte haine cu prea multe fermoare, capse ori ținte.

Se mai interzice staționarea oamenilor în grupuri în interiorul locurilor de joacă cu excepția însoțitorilor.

Deși regulamentul e cel puțin ciudat, aleșii l-au votat fără niciun amendament, iar acum primarul Nicolae Robu consideră că documentul trebuie modificat.