ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Zeci de tineri au reușit și anul acesta rezultate foarte bune la examenul de bacalaureat, devenind apoi studenți ai celor mai bine cotate universități din țară, ca urmare a pregătirii la biserică. 11 profesori care au pregătit gratuit elevii au fost premiați de Înaltpreasfințitul Părinte Ciprian, Arhiepiscopul Buzăului și Vrancei.
 
A șasea ediție a proiectului „O șansă pentru fiecare”, inițiat de preotul Ionel Vrîncianu de la Capela Militară – Sfântul Prooroc Ilie Tesviteanul din Focșani și pus în practică de inimoasa Mihaela Tătaru, s-a încheiat sâmbătă, 1 septembrie, cu un moment festiv în care elevii, împreună cu profesorii voluntari care i-au pregătit pentru examenul de bacalaureat, s-au bucurat de roadele culese ca urmare a unei munci comune. Zeci de elevi s-au pregătit și în acest an în micuța biserică de lemn a Garnizoanei Militare, sub îndrumarea a 11 cadre didactice dedicate profesiei pe care și-au ales-o și pentru care satisfacția morală este mai mai presus de orice bun material.
 
„A vrut Dumnezeu ca și această zi să fie una deosebită, pentru că mă gândeam că întreaga învățătură a Mântuitorului este sintetizată în două porunci. Să iubești pe Domnul Dumnezeul tău din tot sufletul tău iar pe aproapele tău ca pe tine însuți și cred că dumneavoastră ați împlinit cu vârf și îndesat această poruncă sfântă sau cea mai mare poruncă lăsată Domnul nostru Iisus Hristos și anume de a da din farul cu care Dumnezeu v-a investit încă din tinerețe să împărtășiți tinerilor și celor care au vrut și au avut nevoie ca să primească, într-un moment important al vieții lor, ajutor de la cine trebuie. Este un lucru extraordinar. Cu siguranță, fiind în casa lui Dumnezeu, cum spunea părintele Cleopa, Biserica este tinda Raiului, ca să tinzi spre Rai trebuie să treci prin Biserică. Pregătirea în Biserică, pregătirea în fața acestor icoane care nu sunt decât ferestre către Dumnezeu și ferestre prin care harul lui Dumnezeu se revarsă asupra tinerilor. Dumneavoastră nu ați făcut nimic altceva decât să fiți o prelungire a mâinilor lui Dumnezeu în mijlocul acestor tineri din comunitatea noastră. Sunt copleșit de bucurie și de emoție, în primul rând, pentru că ați venit an de an, de luni până sâmbătă. Ați pomenit de mine iar mă simt înaintea lui Dumnezeu, că nu am făcut nimic, decât am fost o gazdă simplă, uneori mai grăbită alteori mai plăcută având și muncă de birou dar și activități pastorale. Cred că cea mai mare împlinire a mea este conlucrarea cu tinerii”, a spus părintele Ionel Vrîncianu pentru www.ziaruldevrancea.ro. 
 
Unii dintre beneficiarii pregătirii la biserică, în prezent cadre didactice, se întorc în acest proiect schimbând rolurile, pentru a ajuta la rândul lor tinerii care doresc să promoveze exmenul de bacalaureat cu note frumoase. 
 
Evenimentul festiv de sâmbătă a fost marcat și prin prezența Grupului Vocal Accord, alcătuit din Verona Calmîș, Cristian Gheorghe și Vasile Calmîș, grup vocal cu o bogată activitate artistică, câtecele interpretate de aceștia făcând legătura cu momentul extrem de important pentru Capela Militară - Sfântul Prooroc Ilie Tesviteanul, și anume sfințirea acesteia ce a avut loc duminică, în prezența Înaltpreasfințitul Părinte Ciprian, Arhiepiscopul Buzăului și Vrancei. De altfel, profesorii implicați în proiectul "O șansă pentru fiecare” au fost premiați duminică de către acesta.