Incandescență în mediul virtual în ultimele 24 de ore, după ce o publicație online timișoreană a alarmat opinia publică relatând un caz de agresiune ce s-ar fi petrecut pe străzile orașului și în spatele căruia s-ar fi aflat un grup de imigranți.
 
Potrivit impactpress.ro, mai mulți locuitori din zona centrală a Timișoarei s-au plâns, zilele trecute, că au fost atacați de un grup de imigranți extrem de agresivi care se legau de oricine trecea pe stradă în acel moment. Incidentul nu a fost sesizat de polițiștii locali care patrulează, zilnic, prin zona centrală.
 
O plângere în acest sens a fost însă depusă la IPJ Timiș și repartizată Secției 1 Poliție, unde au fost demarate procedurile specifice pentru identificarea și tragerea la răspundere a agresorilor, potrivit publicației citate.

Articolul a dinamitat pur și simplu rețelele de socializare, comentariile strângându-se cu maximă repeziciune. Dacă unele au pus la îndoială veridicitatea cazului iar altele au încercat să tempereze spiritele, susținând că se exagerează, cele mai multe constituie un adevărat tablou al trăirilor și temerilor acumulate de români în raport cu fenomenul migrației și evenimentele tragice ale ultimului an în Europa. De la deznădejde la radicalism, de la organizarea unor structuri de rezistență și auto-apărare, la mesaje care solicită blocarea unei eventuale invazii a migranților în România, povestea a strâns mesaje cu sutele pe rețelele de socializare. 

La Timișoara există din 2008 Centrul de Tranzit în Regim de Urgență, înființat în conformitate cu un acord tripartit, încheiat între Guvernul României, UNHCR și Organizația Internațională pentru Migrație (OIM). Centrul are o capacitate de găzduire de până la 200 de persoane și oferă adăpost temporar refugiaților.
 
De asemenea, în oraș există și o comunitate musulmană de câteva mii de persoane, alcătuită din oameni de afaceri precum și din foști și actuali studenți ai universităților timișorene.

Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews