ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Românii care locuiesc la sat sau în orașe mici ar putea avea acces gratuit la Internet în parcuri, piețe centrale, cămine culturale, școli, biblioteci și biserici, potrivit unei inițiative legislative care s-a aflat în dezbatere publică până vineri.

Proiectul de lege, inițiat de senatorul PSD Alexandru Cordos, prevede ca primăriile din orice sat și oraș din România să ofere acces gratuit la rețele de wireless în parcuri, piețe centrale, cămine culturale, școli, biblioteci și biserici.

"Având în vedere faptul că în România aproape jumătate din populație locuiește în mediul rural și că accesul la informare prin Internet în această zonă este redus, în comparație cu alte țări ale Uniunii Europene, accesul la serviciul de Internet gratuit în spațiile publice din mediul rural și orașele mici este vital", se arată în expunerea de motive a propunerii legislative, potrivit ziare.com.

Prin această inițiativă legislativă se dorește o mai mare implicare a consiliilor locale în realizarea acestui serviciu public de acces gratuit la Internet în spațiile publice.

Votul final pe această propunere legislativă va avea loc în februarie anul viitor, Senatul fiind camera decizională.

În ultimii ani, au fost amenajate puncte de acces gratuit la Internet wireless în mai multe orașe din România.