Situație de neconceput în comuna Cudalbi, județul Galați. Primarul din localitate a decis să acopere Monumentul Eroilor Neamului din Primul Război Mondial cu un brad artificial.

Informația a fost făcută de publică de un internaut, care a distribuit imaginea neverosimilă.

Primarul Ștefan Drugan (PSD) spune că a făcut „un lucru frumos”, mai ales, că spune el, respectivul edificiu nu este trecut în lista monumentelor comunei.

„Nu e o năzbâtie, cum spuneți dv. Punctul meu de vedere este altul. Punct! Vă deranjează pe dv. la Galați că am făcut brad? Eu zic că am făcut un lucru frumos. Nu că e mai ieftin…Când discutăm de suflet, nu discutăm de bani. Iar monumentul de care spuneți dv. nu  este în lista monumentelor. Îi spunem noi monument, dar…”, a spus el pentru faramogul.ro.
 
Edilul a mai spus că este sprijinit de comunitate în demersul său.
 
„Nu este o lipsă de respect față de eroi, ba din contră. Oamenii din localitate au o părere bună. A fost o propunere a unui grup din Primărie la care eu m-am aliat și am fost de acord. Sincer să fiu, mie îmi place. Nu aș putea să vă spun cât a costat, sunt documente în acest sens”, a declarat Drugan citat de Adevărul.

Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews