ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Judecătoria Vaslui i-a condamnat luni în dosarul privind violarea tinerei de 18 ani din judeţul Vaslui pe Silviu Burada la 8 ani şi 4 luni de închisoare şi pe Paul Burlacu, Silviu Avădanei şi Petrică Ionuţ Bolboceanu la câte 7 ani de închisoare.

Instanţa a mai dispus condamnarea a cinci ani de închisoare în cazul celorlaţi trei tineri acuzati de viol şi lipsire de libertate, respectiv Ionuţ Voicu, Alin Rotaru şi Ioan Surlac.


De asemenea, violatorii trebuie să plătească 50.000 de lei daune morale.

Decizia nu este însă definitivă, sentinţa dată de Judecătoria Vaslui putând fi contestată cu apel.

Prin aceeaşi decizie, judecătorul a dispus mandate de arestare preventivă pe numelele tuturor celor şapte tineri condamnaţi în acest dosar. Decizia în acest sens este executorie şi astfel că cei şapte tineri urmează a fi arestaţi.

Cu toate acestea, procurorii şi avocata fetei au cerut pedepse maxime pentru cei şapte violatori din Văleni. Dacă judecătorul va ţine cont de solicitările lor, cei şapte riscă 12 ani de puşcărie pentru viol în stare agravantă, la care se adaugă un spor de o treime din pedeapsa pentru lipsire de libertate.