ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Forțele Terestre ale SUA au decis să retragă din țara noastră elicopterele Black Hawk, care s-au aflat în ultimele șase luni la baza Kogălniceanu.

Anunțul a fost făcut într-un comunicat al Forțelor Terestre americane din Europa.

Comunicatul anunță înlocuirea din funcție a unuia dintre militarii cu funcție de comandă din cadrul Task Force Knighthawk - detașamentul de la Kogălniceanu, în contextul în care batalionul de elicoptere „este aproape de finalizarea misiunii sale de dislocare în Europa".

Comunicatul american nu precizează dacă unitatea care se retrage din județul Constanța va fi înlocuită de alta sau dacă SUA vor renunța la trimiterea de elicoptere Black Hawk în România.

Batalionul aflat încă în România are în dotare opt elicoptere Black Hawk. Acestea au asigurat sprijin pentru Operațiunea Atlantic Resolve, realizată de Forțele Terestre americane în Europa, cu participarea Brigăzii 10 Aviație de Luptă  (10th Combat Aviation Brigade) din care face parte și batalionul din România.