ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Cazul salvamontistei bătute în stațiunea Straja de agresorul Constantin Sorin Palesică ia o întorsătură neașteptată. 
 
În biroul notarului public Grigore-Adrian Margineanu s-au prezentat Miruna Inel și avocatul său pentru a-și retrage plângerea împotriva lui Palesică.

Notarul a postat pe Facebook următorul anunț:

"Nu pot crede <<prin prezenta îmi retrag plâgerea formulată împotriva lui Palesică ... cu privire la incidentul din data ... din Straja...">>
Si totuși am crezut, dar i-am invitat să părăsească biroul și să meargă unde vor, pentru că calculatorul meu refuză să scrie așa ceva. Reacția avocatului : <<Nu vrei să speli obrazul orașului !>>. Uite că nu vreau să-l spăl ”.
 
Jurnalista Anamaria Sanda, care a publicat un interviu cu femeia bătută la Straja, a declarat pentru B1 că s-ar face presiuni asupra tinerei salvamontiste din partea interlopilor din Valea Jiului.

"Zice că ar vrea să se împace. Notarului nu i s-a părut moral și a trimis-o în altă parte. Ulterior, un apropiat al avocatului interlopului a revenit la notar, i-a spus că va găsi pe altcineva și fata tot își va retrage plângerea. Nici un alt notar nu a vrut să semneze. 

Eu am vorbit cu ea, a fost foarte evazivă. Mi s-a părut timorată și speriată. Mi se pare cu atât mai ciudat, cu cât tatăl ei voia să pornească o campanie antiviolență. 

Eu cred că sunt presiuni, amenințări, intimidări”, a declarat pentru B1 Tv jurnalista Anamaria Sanda. 

Ar mai fi un aspect interesant, spune jurnalista. „Când ea va renunța, Palesică scapă, dar exista posibilitatea să se renunțe și la cercetarea a opt politiști de la IPJ Hunedoara”.