ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Șapte bombe rămase neexplodate din al Doilea Război Mondial, care reprezentau un real pericol dacă erau lovite, au fost descoperite, luni, de muncitorii CFR, în județul Harghita, lângă calea ferată.

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) Harghita, Alina Ciobotariu, a declarat că șapte bombe de aruncător calibru de 120 de milimetri au fost descoperite lângă calea ferată, în localitatea Lunca de Jos.

„Elementele de muniție au fost descoperite de lucrători ai CFR, care săpau în zonă. Din câte am înțeles, erau lucrări de modernizare a barierei, voiau să înlocuiască o barieră, cu una electrică. Ceea ce este bine este că în momentul în care au văzut primul element de muniție s-au oprit și ne-au solicitat intervenția. După ce s-a detectat și asanat terenul pe circa 20 de metri pătrați au fost găsite celelalte bombe de aruncător care erau depozitate una peste cealaltă”, a spus Alina Ciobotariu, conform Mediafax.

Bombele au rămas neexplodate din al Doilea Război Mondial și reprezentau un pericol imens dacă erau lovite sau manevrate necorespunzător.

Echipele de pirotehniști ale ISU Harghita au executat misiunea de ridicare a muniției și au depozitat-o într-un loc sigur în vederea distrugerii.

O bombă era de mărimea unei sticle de doi litri, potrivit sursei citate.

Circulația trenurilor nu a fost afectată.