Șapte bombe rămase neexplodate din al Doilea Război Mondial, care reprezentau un real pericol dacă erau lovite, au fost descoperite, luni, de muncitorii CFR, în județul Harghita, lângă calea ferată.

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) Harghita, Alina Ciobotariu, a declarat că șapte bombe de aruncător calibru de 120 de milimetri au fost descoperite lângă calea ferată, în localitatea Lunca de Jos.

„Elementele de muniție au fost descoperite de lucrători ai CFR, care săpau în zonă. Din câte am înțeles, erau lucrări de modernizare a barierei, voiau să înlocuiască o barieră, cu una electrică. Ceea ce este bine este că în momentul în care au văzut primul element de muniție s-au oprit și ne-au solicitat intervenția. După ce s-a detectat și asanat terenul pe circa 20 de metri pătrați au fost găsite celelalte bombe de aruncător care erau depozitate una peste cealaltă”, a spus Alina Ciobotariu, conform Mediafax.

Bombele au rămas neexplodate din al Doilea Război Mondial și reprezentau un pericol imens dacă erau lovite sau manevrate necorespunzător.

Echipele de pirotehniști ale ISU Harghita au executat misiunea de ridicare a muniției și au depozitat-o într-un loc sigur în vederea distrugerii.

O bombă era de mărimea unei sticle de doi litri, potrivit sursei citate.

Circulația trenurilor nu a fost afectată.
 


Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews