Polițiștii de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Moravița în cooperare cu Secția 8 de Poliție Deta, au depistat în zona de competență opt cetățeni străini, care au încercat să treacă frontiera din Serbia în România, cu intenția de a ajunge într-un stat din vestul Europei.

Potrivit unui comunicat, În data de 12 martie, în jurul orei 05.30, polițiștii de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Moravița, în cooperare cu Secția 8 de Poliție Deta, au depistat în zona de competență, în apropiera localității de frontieră Jamu Mare, județul Timiș, patru persoane de sex masculin, două persoane de sex feminin și doi minori.

 Persoanele, care nu își justificau prezența în zona de frontieră, au fost conduse la sediul poliției de frontieră pentru cercetări.

În cadrul verificărilor, polițiștii de frontieră au stabilit că este vorba despre șapte cetățeni din Irak și un cetățean sirian, cu vârste cuprinse între 5 și 27 ani. Persoanele în cauză au declarat că au încercat să treacă frontiera din Serbia în România cu intenția de a ajunge într-un stat din vestul Europei.

În cauză, polițiștii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de trecere frauduloasă a frontierei de stat, cele opt persoane fiind preluate de lucrători din cadrul Centrului de Cazare și Proceduri pentru Solicitanții de Azil Timișoara, luându-se măsurile legale ce se impun.Foto: Poliția de Frontieră


Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews