ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Consiliul Judeţean Brăila a cheltuit 56.000 de lei pentru şapte statui care nu pot fi expuse în oraş.

Statuile ar trebui mai întâi evaluate pentru a fi incluse în patrimoniul judeţului şi abia apoi predate primăriei. Numai că autorităţile nu au bani pentru evaluarea care costă de două ori mai mult decât realizarea sculpturilor în sine. Aşa că statuile zac acum în curtea unui liceu.

Cele şapte statui au ca temă „Brăila - bătrânul pescar care a întemeiat comunitatea”. Sculpturile ar trebui să intre în patrimoniul judeţului, numai că procedura este blocată din cauza lipsei banilor.

Pentru evaluare, Consiliul Judeţean Brăila ar trebui să scoată de la buget de două ori mai mult decât le-a dat artiştilor care au făcut statuile, potrivit digi24.ro.

„Trebuie făcută în primul rând o fişă de lucrare, o fişă de lucrare în care să fie consemnate toate elementele care caracterizează lucrarea respectivă, de la identitatea ei şi până la modalitatea de execuţie tehnică, materiale, încadrare tipologică, stilistică. Astea sunt lucrări de artă monumentală, sunt lucrări de for public”, a spus Pavel Şuşară, preşedintele Asociaţiei Experţilor şi Evaluatorilor de Artă din România.