ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Șase fete cu vârste cuprinse între 15 și 20 de ani au fost salvate joi de polițiști în urma a 4 percheziții efectuate în municipiile Giurgiu și Bacău, la domiciliile membrilor sau colaboratorilor unei grupări infracționale specializate în trafic de minori, informează IPJ Giurgiu într-un comunicat de presă. Minorele au fost racolate începând din 2018 prin anunțuri pe Internet, fiind amenințate, sechestrate și transportate în județele Dolj, Bacău, Prahova și Constanța, unde erau obligate să se prostitueze.

„Polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Giurgiu, sub coordonarea procurorului D.I.I.C.O.T. – B.T. Giurgiu, au desfășurat o acțiune pentru destructurarea unei grupări de trafic de minori în scopul exploatării, prin obligarea la practicarea prostituției.

Astăzi, 19 septembrie a.c., polițiștii au efectuat 4 percheziții domiciliare în municipiile Giurgiu și Bacău, fiind vizată o grupare infracțională specializată în trafic de minori.

Astfel, în urma descinderilor, au fost salvate 6 fete, cu vârste cuprinse între 15 și 20 de ani și au fost ridicate mai multe cartele telefonice S.I.M., 3 autoturisme, în vederea instituirii sechestrului asigurator și 3.500 de lei.

Din cercetări a reieșit că, începând cu anul 2018, cele 6 fete ar fi fost racolate prin folosirea de amenințări, transportate sau transferate între membrii grupării pe raza județelor Dolj, Bacău, Prahova și Constanța, unde ar fi fost exploatate prin obligarea la practicarea prostituției, în urma promovării unor anunțuri de tip escortă pe diferite site–uri.

Polițiștii au pus în aplicare 8 mandate de aducere emise pe numele persoanelor cercetate, fiind conduse la sediul D.I.I.C.O.T. – B.T. Giurgiu.

Acțiunea a beneficiat de sprijinul Direcției Operațiuni Speciale, brigăzilor de combatere a criminalității organizate din Craiova și Bacău, precum și al jandarmilor”, se arată în comunicatul publicat joi pe pagina web a Inspectoratului de Poliție Județean Giurgiu.