ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Un bărbat din Braşov a reclamat banca de la care a luat un credit pentru că l-a taxat cu 25% comision de acordare, clientul fiind obligat să plătească un comision de 32.000 euro la un împrumut de 130.000 de euro.

Un braşovean a accesat în urmă cu câţiva ani un credit la una din filialele din oraş ale unei bănci, suma cu care s-a împrumutat fiind de 130.000 de euro. Nu mică i-a fost mirarea însă atunci când a constatat că 32.000 de euro din suma totală reprezintă un comision de acordare a creditului. 

Bărbatul a reclamat situaţia la Protecţia Consumatorului, instituţie care analizează cazul în acest moment. 

„Se practică la multe instituţii bancare acest comision, care însă are o valoare de aproximativ 2% din valoarea totală a creditului, pe care, de multe ori îl câştigăm în instanţă pentru client. Iniţial am crezut că e vorba de o virgulă pusă greşit şi că e vorba de 3.000 şi ceva de euro, dar după ce am invitat reprezentanţii băncii la discuţii ne-am lămurit că de fapt chiar 32.000 de euro ar fi comisionul respectiv. Ni s-a explicat că dacă omul a semnat, este responsabil, însă situaţia nu stă chiar aşa”, a declarat pentru bzb.ro, comisarul Sorin Susanu (foto), şeful Comisariatului Regional pentru Protecţia Consumatorilor (CRPC), Regiunea Centru.

Inspectorii OPC cercetează dosarul şi cel mai probabil banca respectivă va fi nevoită să plătească o amendă de aproximativ 100.000 de lei şi să restituie banii ce se vor dovedi a fi primiţi necuvenit.