ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Consiliul General al Municipiului București a aprobat, joi, atribuirea denumirii de Piața Ierusalim spațiului public aferent cinematografului Favorit din sectorul 6, situat în imediata vecinătate a acestuia.  

"Propunerea vine ca urmare a dorinței Primăriei Sectorului 6 de a pune în valoare, de a renova și a reface clădirea fostului cinematograf Favorit, în care ar urma să funcționeze un Centru Cultural Multifuncțional. Acolo se vor derula programe și proiecte culturale, pentru realizarea unor schimburi culturale pe plan național și internațional, punând astfel pe harta culturală europeană Sectorul 6 al Municipiului București", se precizează în raportul de secialitate al Primăriei Capitalei, atașat proiectului de hotărâre. 

Centrul Cultural "Favorit" din Drumul Taberei urmează să fie construit "de la zero" pe amplasamentul actualului cinematograf "Favorit". Noul mall cultural, așa cum a fost denumit, va avea o sală de spectacole "versatilă" pentru teatru, cinema și concerte cu o capacitate de 700 de locuri, concurând astfel cu marile săli de spectacole din București. 

De asemenea, Centrul Cultural Favorit ar urma să aibă o sală de lectură-bibliotecă, cu acces liber la raft, două săli multifuncționale de conferințe, cu capacitatea de 50 de locuri fiecare, și mai multe zone de alimentație publică cu bar și cafenea. Foaierul sălii de spectacol se va desfășura pe o suprafață de 450 mp, iar transportul vizitatorilor la etajele superioare se va face cu liftul. B365.ro a scris despre toate funcționalitățile Centrului Cultural European Favorit aici.