ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Un important om de afaceri de origine austriacă a fost reținut de DIICOT Arad sub acuzația de pornografie infantilă. În vârstă de 67 de ani, austriacul intrase în atenția autorităților de câteva luni.
 
Anchetatorii au confiscat dispozitive pe care erau stocate imagini și au obținut mărturii de la fetele care s-au numărat printre victime. Potrivit acestora, austriacul racola minore din localuri cunoscute din Arad și din afara țării, pe care le filma în ipostaze indecente, iar mai apoi stoca imaginile și le distribuia cunoștințelor.
 
„Profitând de situația materială precară a victimelor, bărbatul ar fi ademenit trei minore, cărora, în schimbul unor sume de bani, le-ar fi solicitat fotografii și clipuri video în ipostaze sexuale explicite”, a declarat pentru Aradon,  comisarul șef Cosmin Popovici, șeful Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Arad.
 
Dieter Kaas este președintele și proprietarul unei multinaționale cu o cifră de afaceri de circa 400 demilioane de euro, care deține surcursale pe tot teritoriul Europei, inclusiv în județul Arad. Cetățeanul austriac a fost reținut pe bază de ordonanță de reținere și prezentat instanței cu propunere de arestare preventivă. Judecătorul a luat împotriva lui, însă, măsura arestului la domiciliul pentru o perioadă de 30 de zile.