Un important om de afaceri de origine austriacă a fost reținut de DIICOT Arad sub acuzația de pornografie infantilă. În vârstă de 67 de ani, austriacul intrase în atenția autorităților de câteva luni.
 
Anchetatorii au confiscat dispozitive pe care erau stocate imagini și au obținut mărturii de la fetele care s-au numărat printre victime. Potrivit acestora, austriacul racola minore din localuri cunoscute din Arad și din afara țării, pe care le filma în ipostaze indecente, iar mai apoi stoca imaginile și le distribuia cunoștințelor.
 
„Profitând de situația materială precară a victimelor, bărbatul ar fi ademenit trei minore, cărora, în schimbul unor sume de bani, le-ar fi solicitat fotografii și clipuri video în ipostaze sexuale explicite”, a declarat pentru Aradon,  comisarul șef Cosmin Popovici, șeful Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Arad.
 
Dieter Kaas este președintele și proprietarul unei multinaționale cu o cifră de afaceri de circa 400 demilioane de euro, care deține surcursale pe tot teritoriul Europei, inclusiv în județul Arad. Cetățeanul austriac a fost reținut pe bază de ordonanță de reținere și prezentat instanței cu propunere de arestare preventivă. Judecătorul a luat împotriva lui, însă, măsura arestului la domiciliul pentru o perioadă de 30 de zile.Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews