Parohia Mărcuța, din sectorul 2 al Capitalei, invită doritorii la serile cultural duhovnicești, ce vor avea loc în curtea parohiei, aflată pe strada cu același nume din București, anunță părintele Ion Adrian Mirică

Programul evenimentelor este următorul:

Miercuri 11 septembrie, ora 19:00-Spectacolul de teatru "Brâncovenii" o evocare a sacrificiului și iubirii față de dreapta credință, a curajului în fața opresiunii. O seară document prin care ne vom întoarce cu toții în timp și vom cunoaște trăirile și mărturiile de credință ale sfinților martiri Brâncoveni.
Din distribuția spectacolului fac parte actorii:

Ana Calciu
Tomi Cristin
Magda Catone
Mihai Coadă
Ovidiu Cuncea
Mircea Constantinescu
Tiberiu Păun
Bogdan Iacob
Dana Rusu
Alexandru Ionescu
Text: Preot Bogdan-Aurel Teleanu
Regia: Ivona Boitan

Joi 12 septembrie la ora 19:00-concertul de muzică creștină și patriotică susținut de grupul psaltic „Tronos" al Patriarhiei Române, condus de arhidiaconul Mihail Bucă. În sfânta seară de joi, vom încerca să aducem în fața dumneavoastră cele mai desăvârșite opere ale muzicii corale bisericești. Prin participarea extraordinară a actorului Silviu Biriș, nu îi vom uita nici pe martirii temnițelor comuniste, ale căror poezii se vor recita pentru pomenirea veșnică a memoriei și sacrificiului lor. 


Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews