ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Sfântul Serafim de Sarov va fi cinstit în Biserica „Sfântul Nicolae” – Tabacu din București, care deține din 2017 un fragment din moaștele ascetului rus, a căror descoperire este serbată în fiecare an în data de 19 iulie, informează Basilica.

Potrivit sursei citate, programul liturgic începe în ajunul sărbătorii, joi seara, de la 18:00, când vor fi săvârșite Vecernia cu Litia și apoi Utrenia. Vineri dimineață, Preasfințitul Părinte Timotei Prahoveanul, Episcopul vicar al Arhiepiscopiei Bucureștilor, va oficia Sfânta Liturghie începând cu ora 08:00.

În Biserica „Sfântul Nicolae” – Tabacu se află un fragment din moaștele Sfântului Serafim, care a fost adus la București de Patriarhul Rusiei în toamna anului 2017.

Sfântul Serafim a fost un ascet rus care a viețuit în Mănăstirea Sarov din Rusia. Este unul dintre cei mai cunoscuți sfinți din lumea ortodoxă, mare făcător de minuni, cultul său luând amploare în secolul 20.

Data principală de prăznuire este 2 ianuarie, iar în alte biserici și 19 iulie, ziua aflării moaștelor sale.