ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Simona Niculescu, cunoscuta autoare a Manifestului de la Băiculești, a cerut în instanță insolvența Primăriei din comuna argeșeană.

După ce, în 2013, a obținut o hotărâre judecătorească definitivă prin care Primăria Băiculești trebuia să întrețină un drum de acces din comună, Simona Niculescu încă se luptă cu autoritățile care nu vor să pună în aplicare decizia instanței.
 

„Mă aflu aici, la Tribunalul Specializat Argeș, pentru a solicita și obține insolvența primăriei Băiculești care refuză în mod repetat, din noiembrie 2013, să aducă la îndeplinire o hotărâre judecătorească definitivă care nu-i obligă să facă altceva decât ceea ce este legal și obligatoriu prin lege. Adică să întrețină un drum public. 

După aproape 4 ani de hotărâri judecătorești care au constatat unele după celelalte că această primărie nu își îndeplinea obligațiile, am fost nevoită să sesizez Tribunalul Specializat de această cerere de intrare în insolvență. Insolvența nu înseamnă ceva rău pentru o primărie, înseamnă pentru o primărie care este gestionată așa ca Băiculeștiul ceva bun, deoarece vor fi nevoiți să își desfășoare activitatea sub controlul unui judecător sindic și cu asistența unui practician în insolvență. Deci ilegalitățile vor fi, în mod clar, mai puține.

Am avut o primă hotărâre care acorda penalități, în octombrie 2014, penalități de 100 de lei pe zi de întârziere, deoarece instanța a constatat că nu voiau pur și simplu să abiliteze acest drum. Nu au respectat niciodată această hotărâre cu penalitățile. După aceea, într-un alt dosar, Judecătoria Curtea de Argeș a pronunțat despăgubiri civile de 80 de euro pe zi, începând cu data de 24 septembrie 2015.  Nici această hotărâre nu a fost executată. Motiv pentru care acum suntem în faza de solicitare și de declarare a procedurii de insolvență, la Tribunalul Specializat Argeș.

La termenul de astăzi(ieri -n.n), Judecătorul a constatat că nici debitorii nu s-au prezentat, nu au fost asistați nici de avocat, am solicitat ca toate dovezile și tot probatoriul să fie probat în prezența Ministerului Public, deoarece s-au comis foarte multe falsuri în acest dosar. Cu toate că a refuzat prezența Ministerului Public, Judecătorul a fixat un termen pe data de 23 august, săptămâna viitoare, la ora 10, termen la care instanța va trebui să rezolve mai multe chestiuni de drept. Chestiuni care țin de buna administrare, care țin de datoria fiecăruia de a spune adevărul în fața instanței, de a nu minți. 

Să sperăm că data de 23 august va fi de bun augur, cel puțin pentru această primă insolvență – dacă va fi obținută – a unei unități administrativ-teritoriale”, a declarat pentru ActiveNews, Simona Niculescu.