ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Situație unică în România. Clădirea în care funcționează o maternitate din Fălticeni trebuie evacuată pentru că a fost retrocedată vechiului proprietar, iar pe terenul respectiv va fi construit un supermarket. Evacuarea va fi făcută în următoarele șase luni, iar maternitatea va fi mutată în clădirea unei foste școli.

Clădirea și un teren de 3.800 de metri pătrați au fost retrocedate, încă din 2007, Fundației Caritatea din Capitală. Tot atunci, s-a hotărât ca imobilul să-și păstreze destinația medicală încă cinci ani, timp în care Primăria a plătit o chirie de 2.500 de lei pe lună.

Potrivit autorităților din Fălticeni, reprezentanții Fundației vor acum eliberarea spațiului. Evacuarea va fi făcută în următoarele șase luni, iar maternitatea va fi mutată în clădirea unei foste școli. Primăria va investi 1 milion de lei în viitoarea maternitate, potrivit tvr.ro.

Fundația Caritatea a vândut deja clădirea și terenul unui lanț de supermarketuri. Organizația a fost înființată de Federația Comunităților Evreiești din România și a câștigat în instanță mai multe clădiri și terenuri din țară, pe care acum le scoate la vânzare.