Situație unică în România. Clădirea în care funcționează o maternitate din Fălticeni trebuie evacuată pentru că a fost retrocedată vechiului proprietar, iar pe terenul respectiv va fi construit un supermarket. Evacuarea va fi făcută în următoarele șase luni, iar maternitatea va fi mutată în clădirea unei foste școli.

Clădirea și un teren de 3.800 de metri pătrați au fost retrocedate, încă din 2007, Fundației Caritatea din Capitală. Tot atunci, s-a hotărât ca imobilul să-și păstreze destinația medicală încă cinci ani, timp în care Primăria a plătit o chirie de 2.500 de lei pe lună.

Potrivit autorităților din Fălticeni, reprezentanții Fundației vor acum eliberarea spațiului. Evacuarea va fi făcută în următoarele șase luni, iar maternitatea va fi mutată în clădirea unei foste școli. Primăria va investi 1 milion de lei în viitoarea maternitate, potrivit tvr.ro.

Fundația Caritatea a vândut deja clădirea și terenul unui lanț de supermarketuri. Organizația a fost înființată de Federația Comunităților Evreiești din România și a câștigat în instanță mai multe clădiri și terenuri din țară, pe care acum le scoate la vânzare.Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews