ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


O parte a personalului de la Centrul de Recuperare Păstrăveni, județul Neamț, reclamă că este tratat inuman, după ce au fost descoperite infectări cu coronavirus în instituție.

Astfel, după ce la unitatea din subordinea Direcției de Asistență Socială și Protecția Copilului Neamț, care adăpostește peste 400 de persoane din toată țara, au fost depistați pozitiv 28 de salariați și 16 asistați, o parte dintre angajații care au domiciliul în comuna Păstrăveni au fost luați pe sus de jandarmi și polițiști și duși Spitalul Județean Piatra Neamț. 

Angajații au protestat, considerând că măsurile sunt nejustificate dat fiind faptul că sunt asimptomatici.


„Apel disperat!!!! Către instituțiile abilitate ale statului!

Angajații CRRPH Păstrăveni, incarantinati de 14 zile, suntem victimele unor măsuri eronate, ca urmare a depistării unor colegi în condiții destul de incerte cu COVID-19.

Suntem luați pe timp de noapte din case și duși la spital cu forța, generându-se o stare de neimaginat și cu consecințe grave pentru copiii noștri, care ne văd răpiți și duși cu forța la spital, ca pe niște animale fără drept de replică… Strigăte de disperare ale copiilor…Nu ne lăsa mămica, tăticule….

Vă rugăm să interveniți până când nu apar și consecințe ale disperării!

AJUTOR!!!”, sună apelul acestora publicat de Ziar Piatra Neamț.

n această noapte (7/8 mai - n.r.) am fost contactat telefonic de mai mulți angajați ai centrului, deoarece sunt nemulțumiți de faptul că sunt luați și transportați în mijlocul nopții la diferite unități medicale în urma diagnosticării cu sars cov 2. Aceștia precizează că nu manifestă niciun simptom și solicită refacerea testelor la o clinică autorizată din domeniul privat și izolarea lor la locul de muncă", a postat, pe Facebook, primarul Anton Gorea.  

„Nu mă opun ordonanțelor militare care au dispus măsuri de combatere a îmbolnăvirilor, dar în situația creată nu am nicio posibilitate legală să o rezolv de unul singur. Vă asigur, oameni buni, că vom lua toate măsurile legale și de sănătate pentru intrarea în normalitate a comunei noastre. Vă rog să vă păstrați calmul, nădejdea și credința că totul va fi bine. Vă doresc multă sănătate vouă și familiilor voastre! Vom trece și peste asta! Doamne ajută!", a mai afirmat primarul. 


Primarul Gorea a mai postat în această dimineață un mesaj despre cele petrecute: „Astăzi am fost contactat de domnul Firăstrău, director al Direcției de Sănătate Publică Neamț, care își exprimă regretul pentru situația creată în comunitate. M-a rugat să vă transmit că, în urma deciziei luate de Comitetul Județean pentru Situații de Urgență, un număr de 10 persoane confirmate cu covid-9 trebuiau transportate către unitățile spitalicești între orele 19-21, în data de 07.05.2020. Întârzierea s-a datorat celor de la ISU și Ambulanță".