ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Complexele de inferioritate ale reprezentanților românilor față de străini se manifestă din ce în ce mai des. 

Ultima reprezentare a acestui complex este decizia Consilierilor Generali ai Municipiului București, care au votat în unanimitate Planul de Urbanism Zonal (PUZ) pentru linia de metrou Otopeni - 1 mai. Conform acestui document, noua linie va avea 12 linii, pe o lungime de 14 kilometri.

Din cele 12 stații, patru dintre acestea vor primi numele unor capitale străine. Dacă denumirile de „Tokyo” și „Bruxelles” este justificabilă prin faptul că o parte dintre fondurile cu care s-a finanțat proiectul sunt japoneze și europene, este de mirare prezența stațiilor „Paris”- la școala franceză și „Washington” - la Ambasada Americii.

La Otopeni vor exista trei stații, între care și una care va purta numele lui Ion I.C. Brătianu. Proiectul costă în total în jur de un miliard de euro, iar 25% provin din partea Guvernului României.