ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


ACTUALIZARE 3.11/ 13:59  Maria Gavril, soția preotului Petru Gavril, mort în tragicul accident de la finele lunii trecute, a dorit joi să mulțumească personalului medical de la Spitalul Județean „Sfântul Ioan cel Nou” Suceava și tuturor celor care au făcut posibil să rămână alături de cei doi copii, Alexia și Ioan.

”Mulțumesc în primul rând medicilor, întregii echipe medicale care m-a operat și m-a monitorizat și la toată lumea care s-a mobilizat pentru noi, celor care au donat sânge, care ne-au susținut material și care s-au rugat pentru noi. Aflând cum am fost și cum sunt acum, m-am simțit ca un puzzle refăcut de echipa medicală. Au făcut tot ce au putut și m-au refăcut cu toate la locul lor”, a spus Maria Gavril, potrivit ziarului Monitorul de Suceava.

Deși a fost multă vreme în comă, Maria Gavril spune că a simțit că foarte mulți oameni i-au fost alături, ”cu multă iubire”. ”Dovada asta de iubire m-a copleșit, că foarte multă lume care nu ne cunoaște s-a mobilizat pentru noi. M-a impresionat foarte tare când mi s-a spus”, a arătat ea.

Ea a mai spus că își dorește să ajungă acasă, la copii, dar așteaptă ”cuminte” deciziile medicilor și face tot ce i se spune pentru a fi în putere să plece acasă. Are emoții pentru ziua când va părăsi siguranța spitalului, dar, afirmă ea, ”faptul că am susținere îmi atenuează frica de plecare”. ”Am emoții, dar primează gândul de a mă face bine ca să plec”, a spus femeia căreia viața i-a atârnat de un fir de ață după accident și care a supraviețuit miraculos.

După ce va pleca acasă, va decide împreună cu copiii și cum va fi viața lor mai departe. Până atunci, ”cu pași mici” merge spre însănătoșire.

În ciuda tragediei care i-a distrus familia, Maria Gavril afirmă că deocamdată este împăcată cu gândul că ”ăsta a fost planul lui Dumnezeu”. ”El știe de ce. O suferință ca asta este o situație pentru care Dumnezeu îți dă explicația cu întârziere. Mă gândesc că știe El de ce a vrut să se întâmple așa. Are un plan cu mine și trebuie să am răbdare, să văd care e planul ăsta. Nu m-am gândit niciodată că mi s-ar putea întâmpla ceva de genul ăsta și că am să pot suporta. Este o putere care nu-mi aparține. Dumnezeu mi-a dat încercarea asta, dar tot El mă și întărește”, a mai spus Maria Gavril.
 
Știrea inițială
Maria Gavril este încă în stare de șoc după ce a aflat că soțul și două fiice ale sale au murit în accidentul în care ea a fost rănită grav.
 
Preoteasa din Suceava a fost scoasă de la Terapie Intensivă, însă drumul va fi lung pentru ea, recuperarea urmând să fie dureroasă și anevoioasă.

„Pacienta coboară din pat, nu mai are tuburi de dren și nu mai sunt probleme amenințătoare vital. Începe o lungă perioadă de recuperare fizică și sufletească. Sufletește este mai greu, golul imens lăsat de pierderea unor persoane dragi este imposibil de umplut”, a declarat purtatorul de cuvant al Spitalului de Urgenta „Sfantul Ioan cel Nou" din Suceava, conform stirilekanald.ro.

Dr. Mihai Ardeleanu a mai precizat că starea Mariei Gavril este bună. De asemenea, femeia comunică și colaborează cu un psiholog și primește vizite.

În accidentul de pe 14 octombrie Maria Gavril și-a pierdut soțul, două fiice, cumnata și cumnatul. Au fost răniți și ceilalți doi copii ai femeii, Alexia și Ioan, însă sunt în afara oricărui pericol.