ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Mutarea Spitalului Floreasca din centrul Capitalei, la marginea orașului prinde contur. Noua clădire va fi ridicată pe un teren de șapte hectare de pe șoseaua București - Târgoviște. Va fi mult mai spațioasă decât cea actuală, care a devenit sufocantă pentru medici și pacienți. Totuși, oamenii sunt sceptici că lucrările vor fi terminate în cel mult trei ani, cum speră oficialii.

Mutarea Spitalului Floreasca din centrul Capitalei, la marginea orașului prinde contur, anunță știriletvr.ro. Noua clădire va fi ridicată pe un teren de șapte hectare de pe șoseaua București - Târgoviște. Va fi mult mai spațioasă decât cea actuală, care a devenit sufocantă pentru medici și pacienți. Totuși, oamenii sunt sceptici că lucrările vor fi terminate în cel mult trei ani, cum speră oficialii.

Spitalul va fi mutat de pe bulevardul Ștefan cel Mare, colț cu șoseaua Floreasca, pe șoseaua București-Târgoviște, la numărul 10. Aici, momentan, funcționează un cămin de bătrâni, în rest întreg spațiul este liber.

Primăria vrea să ridice la marginea Bucureștiului un spital de urgență nou, la standarde internaționale, cu spații largi de manevră pentru ambulanțe, cu săli de de operație moderne, saloane încăpătoare șI chiar un heliport.

Cel mai generos termen de finalizare a construcției spitalului este anul 2020.

Actualul Spital Floreasca a fost înființat în 1934 de doctorul Nicolae Minovici. Pe atunci, în unitatea medicală programul începea la ora 14.00 șI se termină la ora 6, dar urgențele majore erau primite șI în afara orelor de lucru.

În prezent, în unitatea medicală ajung anual zeci de mii de pacienți.