Al doilea cel mai modern stadion al țării, Cluj Arena, și-ar putea închide porțile din cauza unor datorii de peste 13 milioane de lei, iar metoda prin care administrația spera să scape de datorii a fost respinsă de Consiliul Concurenței, anunță Digi 24.

Stadionul are conturile blocate de nouă luni pentru că nu a plătit niciodată după deschidere, acum cinci ani, impozitele către Primăria Cluj-Napoca.

„Majorarea capitalului social cu această sumă ar putea reprezenta un ajutor de stat. În aceste condiții, soluția recomandată a fost aceea acordării unui împrumut în condiții perfect compatibile cu cele ale pieței”, spune Alin Iuga, purtător de cuvânt al Consiliului Județean Cluj.

Doar că varianta cu împrumutul nu a fost agreată de consilierii județeni, pentru că bugetul Cluj Arena e prea mic pentru un astfel de credit. Între timp, datoria crește. Impozitul pe teren și pe clădire nu a fost achitat niciodată, pentru că reprezentanții Consiliului Județean apreciaseră că acest lucru nu este necesar, fiind vorba de o instituție a statului.

„Are de plată către Consiliul Local o taxă pe teren care nu este plătită de mai mulți ani”, spune Oana Buzatu, purtător de cuvânt al Primăriei Cluj-Napoca.

O soluție ar fi ștergerea penalităților de întârziere, dar această soluție ar fi valabilă doar după achitarea datoriei.

„O astfel de HG s-a luat în 2015, însă societatea nu a reușit să achite sumele de plată încât să poată beneficia de această scutire”, mai spune Oana Buzatu.

În condițiile date, stadionul pe care s-a jucat ultimul meci al naționalei - cel cu Spania - e la un pas să se închidă.

„Ne descurcăm foarte greu, încercăm să ne plătim utilitățile, să fim la zi cu ele, pentru a nu periclita activitatea”, a declarat Radu Rațiu, administratorul Cluj Arena.

Cluj Arena a găzduit în 2015 celebrul festival Untold, iar eventuala închidere a stadionului ar putea afecta ediția din acest an.

Stadionul Cluj Arena, inaugurat în octombrie 2011, a fost construit cu bani de la Consiliul Județean Cluj și de la Guvern, în perioada în care șef al Executivului era Emil Boc.

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews