ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Din impozitele plătite de ortodocși s-au dat, cu totul, din buget, 20 de milioane de euro pentru Catedrală; în rest banii au venit de la BOR, de la credincioșii care au vrut să ia parte (inclusiv eu și multe rude). 

Din aceleași impozite plătite de ortodocși s-au dat, pentru „Arena Națională", aproape 250 de milioane de euro; dar nu este funcțională. Este făcută cu o tehnologie învechită, atât de proastă încât nici iarba gazonului nu poate să supraviețuiască din lipsa luminii. La două luni gazonul trebuie înlocuit cu totul (cca. 100.000 de euro de fiecare dată). Amortizarea investiției nu se va putea face, deoarece pe lângă faptul că ar dura peste 200 de ani în cel mult 20 de ani stadionul va fi atât de rămas în urmă încât va trebui reconstruit.

Catedrala Mântuirii Neamului este singurul monument semnificativ - în afară de Crucea de pe Caraiman, ridicată în perioada interbelică... - ce marchează cumva România la 100 de ani de la Marea Unire. 
Ea va rămâne peste sute de ani ca un monument esențial, unicul național din România post-decembristă. Construită de toți Românii, pentru toți Românii, nu de un dictator pentru orgoliul său, nu dedicată unei ideologii politice, ci unei întregi națiuni. 

De asemenea, Catedrala Mântuirii Neamului trece România în rândul statelor europene cu cel puțin o catedrală națională, până acum fiind SINGURA din U.E. care nu avea așa ceva... 

Foarte pragmatic, spitalul de urgență pe care îl are va salva mii și mii de vieți, an de an; bibliotecile ei vor ajuta mii și mii de oameni, an de an, să se ridice intelectual; duhovnicii ei vor oferi alinare pentru mii și mii de suflete, an de an; spațiile polifuncționale vor oferi locuri de întâlnire și comunicare pentru mii și mii de tineri, artiști, intelectuali etc., an de an. Și, în același timp, sute de mii de turiști străini vor vizita, an de an, acest monument; vor plăti transport și cazare, vor cheltui bani în restaurante, magazine etc., bani ce vor plăti mii și mii de Români, an de an, bani de care vor beneficia România și Românii, an de an, câtă vreme va exista Catedrala.

Strict pragmatic, este cea mai bună mare investiție făcută după 1989. Și de la care cel mai mare câștig - material și spiritual - va veni nu Patriarhiei, nu Statului, ci chiar poporului; pe foarte multe planuri.