Din impozitele plătite de ortodocși s-au dat, cu totul, din buget, 20 de milioane de euro pentru Catedrală; în rest banii au venit de la BOR, de la credincioșii care au vrut să ia parte (inclusiv eu și multe rude). 

Din aceleași impozite plătite de ortodocși s-au dat, pentru „Arena Națională", aproape 250 de milioane de euro; dar nu este funcțională. Este făcută cu o tehnologie învechită, atât de proastă încât nici iarba gazonului nu poate să supraviețuiască din lipsa luminii. La două luni gazonul trebuie înlocuit cu totul (cca. 100.000 de euro de fiecare dată). Amortizarea investiției nu se va putea face, deoarece pe lângă faptul că ar dura peste 200 de ani în cel mult 20 de ani stadionul va fi atât de rămas în urmă încât va trebui reconstruit.

Catedrala Mântuirii Neamului este singurul monument semnificativ - în afară de Crucea de pe Caraiman, ridicată în perioada interbelică... - ce marchează cumva România la 100 de ani de la Marea Unire. 
Ea va rămâne peste sute de ani ca un monument esențial, unicul național din România post-decembristă. Construită de toți Românii, pentru toți Românii, nu de un dictator pentru orgoliul său, nu dedicată unei ideologii politice, ci unei întregi națiuni. 

De asemenea, Catedrala Mântuirii Neamului trece România în rândul statelor europene cu cel puțin o catedrală națională, până acum fiind SINGURA din U.E. care nu avea așa ceva... 

Foarte pragmatic, spitalul de urgență pe care îl are va salva mii și mii de vieți, an de an; bibliotecile ei vor ajuta mii și mii de oameni, an de an, să se ridice intelectual; duhovnicii ei vor oferi alinare pentru mii și mii de suflete, an de an; spațiile polifuncționale vor oferi locuri de întâlnire și comunicare pentru mii și mii de tineri, artiști, intelectuali etc., an de an. Și, în același timp, sute de mii de turiști străini vor vizita, an de an, acest monument; vor plăti transport și cazare, vor cheltui bani în restaurante, magazine etc., bani ce vor plăti mii și mii de Români, an de an, bani de care vor beneficia România și Românii, an de an, câtă vreme va exista Catedrala.

Strict pragmatic, este cea mai bună mare investiție făcută după 1989. Și de la care cel mai mare câștig - material și spiritual - va veni nu Patriarhiei, nu Statului, ci chiar poporului; pe foarte multe planuri.

Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews