ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Câteva mii de persoane venite din toată țara au participat la Sfânta Liturghie oficiată la  Mănăstirea ''Sf. Ioan cel Nou'' din Suceava, informează Agerpres.

Slujba a fost oficiată de ÎPS Pimen, Arhiepiscop al Sucevei și Rădăuților, ÎPS Teodosie Tomitanul și ÎPS Meletie, mitropolit al Cernăuțiului și Bucovinei, împreună cu un sobor de preoți.

Oamenii, unii veniți încă de joi, au participat la slujbă în costume populare. După Sfânta Liturghie, racla cu moaștele Sfântului Ioan cel Nou a fost purtată pe străzile Sucevei într-o procesiune în cadrul căreia au avut loc opriri în fața principalelor biserici din oraș, Biserica ''Învierea Domnului'', ''Domnițelor'', ''Sf. Gheorghe'', ''Sf. Dumitru'', ''Sf. Nicolae'', Catedrala ''Nașterea Domnului'' și Biserica ''Nașterea Maicii Domnului''.

Pe parcursul celor două zile de pelerinaj municipalitatea a amenajat un cort de prim-ajutor, iar primarul a oferit pelerinilor 5.000 de sarmale și sticle cu apă.

Sfântul Ioan cel Nou este protectorul municipiului Suceava. Domnitorul Alexandru cel Bun a adus în anul 1402 moaștele Sfântului la Suceava.
 
Anul trecut, presa locală relata că la procesiune au fost prezenți peste 20.000 de oameni.