ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Ediția a doua a taberei de familie organizată de A.P.O.R. Vrancea cu sprijinul și binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Ciprian, Arhiepiscopul Buzăului și Vrancei s-a încheiat de curând, anunță vranceamedia.ro.

Tabăra de familie s-a numit „Din Putna Vrâncioaiei în Putna lui Ștefan”, fiind rodul unei colaborări cu APOR filiala Suceava, colaborare ce a început în anul 2016 prin desfășurarea taberei în două serii – întîi în Vrancea, iar mai apoi, în Suceava – continuând anul acesta în aceeași modalitate, respectiv tot în două serii – în luna mai în Suceava, iar în luna iunie în Vrancea.

Anul acesta au fost implicați în această tabără un număr total de 102 copii și părinți care au participat la ateliere și training-uri pe categorii de vârstă și cu specific diferit.

Copiii și părinții au fost deosebit de încântați, fiecare activitate desfășurată fiind atent realizată și primită cu nespusă bucurie de către participanți.

S-au derulat astfel: atelierul de „JOC ȘI VESELIE”, atelierul de dezvoltare personală „ALEGEREA PASIUNILOR”, atelierul de creație și teatru, seară de dans și ateliere surpriză.

Adolescenții au participat la training-uri de debate, de comunicare non-verbală, la atelierele de dezvoltare personală „Un training despre tine însuți” și „Iubirea… în cărți” . Separat, părinții au participat activ la ateliere pentru părinți cu temele: „Cine este copilul meu?”, „Căsătoria sau cum să ne odihnim unul pe celălalt”, „Tehnici de creștere a copiilor” și „Cum să creștem stima de sine a copilului nostru”. Atelierele pentru părinți au fost susținute de prof. dr. Alina Mirică.

La inițiativa părintelui paroh Leonar Popa din Parohia Lepșa și Greșu, copiii au susținut două programe artistice în zilele de sărbătoare, respectiv de Sfinții Apostoli Petru și Pavel și de praznicul Sfântului Voievod Ștefan cel Mare.

Simion Mehedinți spunea că „ținta cea mai înaltă a educației e să formeze caractere”, iar toate activitățile desfășurate în cadrul Asociației Părinți pentru Ora de Religie sunt subsumate tocmai acestui deziderat al unei educații complete și complexe.

APOR este una dintre organizațiile principale care susțin demersul Comitetului de inițiativă cetățenească de modificare a art. 48 alin. 1 din Constituția României pentru definirea căsătoriei ca fiind uniunea dintre un bărbat și o femeie, prin organizarea si participarea la un referendum în acest sens.