ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Incidentul a avut loc la punctul de trecere a frontierei Calafat.

Comunicatul Poliției de Frontieră:

Polițiștii de frontieră din cadrul I.T.P.F. Giurgiu - P.T.F. Calafat au descoperit, ascuns în portbagajul unui autoturism, un cetățean afgan, pe care șoferul mașinii, un cetățean bulgar, a încercat astfel să îl ajute să intre ilegal în România.

În data de 13.11.2017, în jurul orei 00.00, la Punctul de Trecere a Frontierei Calafat, județul Dolj, s-a prezentat pentru a intra în țară, cetățeanul bulgar Ivanov T., în vârstă de 22 de ani, la volanul unui autoturism înmatriculat în Anglia.

În urma analizei de risc, echipa comună formată din polițiști de frontieră români și bulgari a procedat la efectuarea unui control amănunțit asupra autoturismului, ocazie cu care a descoperit, ascunsă în portbagajul mașinii, acoperită cu haine, o persoană de sex masculin.

În cadrul cercetărilor preliminare, s-a stabilit că persoana în cauză este cetățeanul afgan Hasem A., în vârstă de 17 ani, care nu deține documente de trecere a frontierei.

Șoferul autoturismului a declarat faptul că l-a ascuns pe tânăr în portbagajul mașinii cu scopul de a-l ajuta să ajungă în Anglia, unde lucrează împreună cu fratele acestuia.

Conform protocolului româno-bulgar privind controlul comun la trecerea frontierei, cei doi cetățeni și mijlocul de transport au fost preluați de Poliția de Frontieră Bulgară în vederea continuării cercetărilor și dispunerii măsurilor legale ce se impun.