ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Tânărul concediat joi pentru că anunțase pe contul personal de socializare că va merge la Marșul Normalității s-a ținut de cuvânt și a participat alături de peste 2000 de persoane la manifestarea pro-Familie desfășurată sâmbătă la ora 12:00 în Piața Victoriei din Capitală.

„A fost unul dintre cele mai frumoase marsuri la care am fost. Pot sa spun ca m-am simtit minunat. Am fost surprins sa vad foarte multi tineri si foarte multi copii, iar asta imi ofare certitudinea ca tara asta mai are o sansa. M-am bucurat enorm sa aud cantecele bisericesti din gura unor copii. Ne-am plimbat, am discutat, am cautat solutii, ne-am pus intrebari si am cautat raspunsuri. O mana de oameni frumosi s-au strans pentru un scop inalt, familia inainte de toate. AM ALES SA RESPECTAM LEGILE LUI DUMNEZEU!”, a afirmat Remi Manoiu sâmbătă pe contul lui de socializare, afișând o fotografie cu un grup de prieteni alături de care a participat la Marșul Normalității.

Intenția pe care și-o exprimase cu câteva zile în urmă l-a costat locul de muncă, întrucât a lucrat până joi într-un local din București unde se întâlneau frecvent organizațiile și adepții minorităților sexuale, unii dintre aceștia raportând cu indignare opțiunea tânărului, exprimată pe Facebook, și insinuând că vor boicota barul dacă patronii nu vor lua măsuri.
 
Vineri, la o zi după concedierea acestuia, asociația MozaiQ și alte circa 10 organizații ale homosexualilor și-au dat întâlnire în localul bucureștean, unde au desfășurat „Târgul Inițiativelor LGBT” și un atelier de confecționare a pancartelor cu mesaje pentru Marșul „Bucharest Pride” programat pentru sâmbătă la ora 17:00 în Piața Victoriei și Piața Universității din București.

Deși adepții toleranței au dat dovadă de intoleranță față de cariera lui, fără ca el să-i fi provocat în timpul serviciului, fostul barman de la „Manasia Hub” susține, într-o postare de sâmbătă, că s-a purtat respectuos cu cei de la asociația homosexualilor, dar că șicanele lor, urmate de acuzația că el ar fi cel care incită la ură, au reprezentat picătura care a umplut paharul.

„In toti anii pe care i-am petrecut la Manasia, pe cei din comunitatea lgbt i-am privit tot timpul normal, ca pe niste oameni, ca pe niste suflete, nu ca pe niste homosexuali. Desi am fost atacat de foarte multe ori acolo, mereu am raspuns cu blandete si mult calm. Am patit-o in timpul referendumului pentru familie si de cateva ori in bar in situatii diverse. N-am provocat nici un conflict acolo. Am fost intr-o relatie de respect cu cei de la Mozaiq, iar asta o pot confirma chiar ei. Sa ma acuze cineva pe mine de ura impotriva lor e totusi mult prea mult. In schimb, am vazut reactia lor de toleranta si iubire pentru o parere exprimata pe pagina mea de fb. 

Daca privim cu doua zile in urma la intamplarea de la street delivery, unde au imbracat bustul lui Adrian PAUNESCU in steagul lgbt si au pus o masca pe gura scriitorului, o sa vedem ca genul asta de actiune le este specific.

Este absolut minunat ca am vazut aceasta solidaritate extraordinara pentru mine, este un motiv in plus sa vedem ca suntem uniti si suntem multi. Va multumesc din suflet si revin cu alte postari. Va rog sa nu mai postati pe fb Manasia!”, le-a explicat sâmbătă pe Facebook fostul angajat al localului, prietenilor săi din tabăra pro-Familie.
 
În perioada 14-23 iunie 2019 se desfășoară în Capitală zilele „Mândriei” homosexualilor, eveniment finanțat parțial din fonduri publice și granturi europene, constând din activități zilnice de promovare a minorităților sexuale, dintre care cea mai vizibilă este Parada Mândriei de sâmbătă, 22 iunie.